Баку планира да удвои капацитета за пренос на Трансанатолийския газопровод (TANAP), който

...
Баку планира да удвои капацитета за пренос на Трансанатолийския газопровод (TANAP), който
Коментари Харесай

Президентът на Азербайджан обяви планове за удвояване на капацитета на газопровода за Европа

Баку възнамерява да удвои потенциала за транспорт на Трансанатолийския газопровод (TANAP), който се простира от Азербайджан през Грузия и Турция до гръцката граница. Това е декларирал президентът на Азербайджан Илхам Алиев, представен от пресслужбата на президента.

" Възможностите на обособените елементи на Южния газов кулоар са разнообразни. Преносът по TANAP е 16 млрд. куб. м естествен газа на година и ние планираме да го увеличим до 32 милиарда куб. метра ", е декларирал Алиев в изказване на форума " Амброзети " в италианския град Чернобио.

Освен това, Баку желае да разшири и потенциала на Трансадриатическия газопровод (TAP), през който се доставя природен газ в Италия, Гърция и България. Сега по тази тръба може да се придвижват по 10 млрд. куб. метра на година, като това е неговата пълна мощност. Азербайджан счита да разшири опциите за транспорт на този тръбопровод минимум до 20 милиарда куб. м на година.

През юли и прессекретарят на Европейската комисия Тим Макфи съобщи, че Азербайджан възнамерява да усили доставките на природен газа в Европейския съюз до 12 милиарда куб. метра до 2023 година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР